Kolejny raz gotujemy rosół, który nie wyszedł tak jakbyśmy tego rzeczywiście chcieli? Warto się zastanowić, co robimy nie tak i sprawdzić przepisy na udany rosół w książkach kucharskich lub też na stronach internetowych. W zasadzie najważniejsze jest to, aby nasz rosół się nie rozgotował, gdyż wówczas będzie on ciemny i nieciekawy w smaku. Trzeba więc pilnować, aby zbierać cały osad w porę z garnka. Oprócz tego ważny jest tajże odpowiedni czas dodawania warzyw i wszelkich innych przypraw do naszego rosołu. Warzywo takie jak marchewka może w całości gotować się z mięsem, ale pod koniec należy je wyciągnąć i pokroić na kawałki. Dzięki temu rosół nabierze innego smaku. Na koniec należy także dodawać w ten sam sposób pietruszkę i seler. Natkę pietruszki dajemy dopiero na koniec gotowania, to samo jest w przypadku kostki rosołowej. Warto zaznaczyć, że duże znaczenie ma także wybór odpowiedniego mięsa na rosół. Jeżeli lubimy dania drobiowe, to taki należy robić rosół. Uważa się, że ten z wołowiny jest najlepszy, ale wszystko zależy od tego, jak go rzeczywiście przygotujemy. Trzeba przyznać, że każdy musi znaleźć swój sposób na dobry rosół. Także odpowiedni makaron ma tutaj znaczenie. Nie może być on też rozgotowany.

u21.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ